Hoe het begon…

  Onze inspiratie voor dit mooie plekje komt uit een handgeschreven kookboek van bijna 200 jaar oud. Een kookboek met lokale gerechten van ingrediënten wat het land en omgeving te beiden had. Naast kruidentaart en geforceerde snoek uit het Gein, was het bereiden van de haentjes één van de recepten (de kippetjes bleven immers leven voor de eieren). En daar komt de naam Anna Haen ook vandaan. Een aantal gerechten uit het kookboek zijn geschilderd met receptuur en vind je nu terug in het Proeflokaal van Anna Haen.

  Anna’s Hoeve

  De Anna’s Hoeve, de Zwitsers aandoende kruisboerderij naast Anna Haen van Femke en Henno Hak, is in 1860 gebouwd voor en vernoemd naar Anna, de dochter van de familie Nieuwenhuizen. Het achterdeel van de boerderij werd gebruikt door de boer en boerin en het voorste deel werd gebruikt door Anna, zodat zij van het mooie plekje kon genieten. Nu is het Voorhuis in gebruik als groepsaccomodatie en vergaderruimte. Inmiddels boert de familie Hak op Anna’s Hoeve sinds 1898 en zijn alweer de 4e generatie boeren. Op de Anna’s Hoeve wordt loei-verse yoghurt gemaakt welke onder andere bij Anna Haen wordt verkocht. Lokaler kan het niet.

  Wil je meer weten?

  Wil je meer informatie en heb een vraag? laat het ons weten en stuur ons even een mail.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×